lauantai 22. joulukuuta 2012

Pikaisesti

Hei,
Olemme kierrelleet ympäri Oahun saarta havainneet muutamat heikkoudet google-kartoissa. Laitan valokuvia ja tekstejä tänne kun ehdin.

Asunnossa on ollut ongelmia. Jääkaappi valutti vettä, sain uuden kaapin pari päivää sitten.Tosin sitä piti odotella keskellä päivää 14-18. Suihku ei toimi, talonmies on auttanut meitä kaikin tavoin, viimeksi eilen hän päästi meidät illalla suihkuttelemaan uima-altaalle,sen sulkemisen jälkeen. Tosin allas on ulkona eli suihku oli näyteikkuna. Alusvaatteet päällä sitten peseydyttiin. Korjaajan/ uuden suihkun tiivisteen hankkiminenkaan ei ole niin yksinkertaista. Omistajahan asuu San Fransiscossa ja vain sisko täällä. Minä en ole myöskään soitellut sinnepäin, koska suihkuosa-korjaussanastoni on suppea ja  kun ei tiedä mitä sanoa on vaikea selittää mitä tarvitsee. TV:n kaapeli ei toiminut tänään.

Jouluaatoksi varasimme ruokailun yhden korkean talon huipulta ja kuten jo kerroin laitan yksityiskohtia ja kuvia sitten kun minulla on aikaa pysähtyä ja kirjoittaa. Mari on kylässä vielä 29päivä asti eli viimeistään sen jälkeen..

Delfiinejä ja valaita olemme nähneet horisontissa ja mustia joutsenia. Ostoksilla olemme olleet neljänä päivänä ja olemme löytäneet aivan huipputarjouksia merkkivaatteista. Jotkut vaatteista, kengistä, laukuista ovat myös olleet meille kuin tehdyt. Se siitä rahansäästöstä, uusi ammattini voisi olla täysipäiväinen shoppailija, olen nauttinut joka hetkestä.

Autolla ajo on ollut osittain helppoa, sillä asunto on Honolulussa ja Waikikissa, johon kaikki kyltit neuvovat. Olen myös kävellyt ja käyttänyt busseja eri reiteillä, joten tunnistan paikkoja vaikka olisimme ajaneet ohjeiden ohikin. Parkkipaikan hakeminen on yhtä tuskaa, tosin vasta eilen veimme auton parkkihalliin (hinta vuorokaudelta $30 ja jos hotellin asukas $18. Yritämme mennä turistina ja katsotaan onnistummeko saamaan edullisemman hinnan).

Autokaistoja täällä on useimmiten 3-5 samaan suuntaan, mutta liikenne on kohtuu sujuvaa. Ei pelottavaa kuten Aasiassa tai etelässä. Tosin yhtenä päivänä tietyöt aiheuttivat monen tunnin viiveen. Katsoimme jälkikäteen uutisia, joissa asiasta huomautettiin ja kaupunki päätti siirtää tietöiden teon jouluruuhkien jälkeiseksi ajaksi. Me tosin aluksi luulimme sen olleen vain "neljän ruuhkaa".

Kävelemässäkin olemme olleet ja tänään yritämme mennä taas yhdelle polulle ja katsotaan kuinka kipeät jalat ovat sen jälkeen.

Hyvää joulua ja katsotaan jos huomenna jo saisin jotakin tänne.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti