keskiviikko 5. joulukuuta 2012

Black Friday 22.11.2012

Havajin kuningatar seinämaalauksessa,  myos havaijilainen legenda, surffauksen mestari Duke  on siihen maalattuna seka lapset


Pieni muistutus historiasta...Syyskuun 24 päivä, 1896 tapahtui Amerikassa finanssikriisi, jonka aiheutti New Yorkin pörssiromahdus (kullan arvo laski) .
Tapahtumasta on olemassa "kuvitteellinen" elokuvakin: New Yorkin valtias(The Toast of New York, 1937). Pääosissa Gary Grant, Edward Arnold ja Frances Farmer. Elokuvaa en itse muista nähneeni.

Kyseinen päivä on nykyisin yksi tuottavimmista päivistä kauppiaille, joillekin jopa koko vuoden. Ensimmäinen "mustan perjantain" mainos julkaistiin 1966 ja siitä lähtien päivä on saanut joulumyynnin alun alennuspäivän leiman sekä saanut ihmiset heräämään aikaisin ja lähtemään ostoksille.
Ystäväni Pohjois-Carolinassa oli jo viideltä aamulla ostoksilla, sillä suurin osa tarjouksista on vain tietyn kappaleen eriä..

Kuitenkin minulla on jo kaksi isoa kassia täynnä ostoksia eli pakenin kyseisenä päivänä kauas keskustasta. Hyppäsin bussiin numero 52 ja matkustin tunnin verran. Wahiawassa bussin vaihto ja bussi numero 55 kohti Haleiwa kaupunkia. Matkan kesto oli suunniteltu n.2.35tuntia mennessä ja takaisin toista reittiä suoraan bussi #55 ala moana ostoskeskukseen melkein sama aika n.2h33min.
Mutta kuinka ollakaan, bussi, numero 55, hajosi siten että jarrut jäivät päälle ja bussi ei liikkunut pysäkiltä mihinkään. Jouduimme odottamaan seuraavaa bussia tunnin ja näin olin erittäin myöhään uimarannalla. Olen todellakin julkisenliikenteen kannattaja ainakin täällä, hih hih..

Haleiwassa tapasin italialaisen naisen, joka oli naimisissa amerikkalaisen kanssa ja juuri saanut "green card" eli työluvan. Kysyin häneltä oliko hänen näytettävä toteen että avioliitto oli rakkauteen perustunut ja kuten Green Card elokuvassa kerrottiin. Vastaukseksi sain että oli, ystäviä haastateltiin sekä pariskuntaa..Mielestäni elokuva on tullut televisiossakin useita kertoja.
elokuvan arvostelu 2002

Eli suurin syy miksi lähdin Haleiwaan oli se että siellä pidettiin surffauskilpailut. Koska netistä en saanut vastausta mihin aikaan kisataan lähetin sähköpostia ja vastauksen sain päivässä eli näin viestissä.
Minulle kerrottiin että viimeinen eli "finaalipäivä" on perjantaina tai lauantaina mainoksessa 23 on sunnuntai eli kisat päättyivät päivän tai kaksi aiemmin.

Syy tähän on että koska kisat ovat luonno armoilla ja aallot eivät ole riittävän isoja ei voida sanoa varmaksi koska kisaillaan. He kehottivat minua katsomaan netistä päivittäin kello 7.30 jälkeen, jos kisat pidetään tai ei. Kisapäivä on ainoastaan kun on hyvät ja isot aallot. 
Kun kisataan kilpailijat osallistuvat kello 8.00-16.00.
Kisat kestävät yhteensä 4 päivää eli hyvällä tuurilla neljä ensimmäistä päivää riittää kilpailuun. 
Siksi molemmat jo olleet kisat päättyivät ennen virallista päätöspäivää.
Lippuja ei ole vaan katsomaan rannalle pääsee ilmaiseksi.

Eli kaiken vaivannäön jälkeen en nähnyt yhtään ammattilaissurffaria...
Hieno matka kuitenkin ja laitan valokuvia rannalta.


The Reef Hawaiian Pro 12-23.11.2012 kisat Haleiwa parkissa http://vanstriplecrownofsurfing.com

Vans World Cup of Surfing 24.11-06.12.2012 paikkana Sunset Beach, Oahu.
http://surf.transworld.net
Tältä sivustolta voi lukea että kisat päättyivät jo.

Voittaja ja uskoakseni miljoonan dollarin palkinnon sai australialainen Adam Melling.
http://www.honolulupulse.com

Eli seuraava mahdollisuuteni kuvata ammattilaisia vedessä on sitten
Billabong Pipe Masters kisat 08-20.12. 2012 

Toivottavasti nämä viimiset kisat jatkuvat kunnes saan auton käyttöön ja matkaan kuluva aika puolittuu..

Nyt vain yleiskuvaa rannalta..




 Kisoissa voi ostaa oheistuotteitakin






 Aikuisilla on mahdollisuuksia kokeilla erilaisia vesileikkejä..


 Hiekkalinnoja

 Poika odottaa aaltoja

 harjoitus tekee mestarin..



 pienet aallot eli ei kisoja..
 pelot pois..





 paikallisia


 uimavalvojan koppi ja lainelauta





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti