sunnuntai 23. joulukuuta 2012

Auton vuokraus ja muut loman alkuun liittyvät asiat


Perjantaina 14.12.2012 vein dvd:t asianosaisille eli siis Paul’s Poppers ja Hot Salsa Honolulu. Tuli hyvä mieli. Molemmat vielä sanoivat laittavansa ne nettiin. (Greg Henry tosin sanoi sen, ennen kuin näki videon.)

Illalla sitten istuin tv:n äärellä ja seurasin uutisia. Koulusurma tapahtui täällä ja 20 lasta (ala-asteella olevia) ja 8 aikuista tapettiin. Aseiden kannattajat sanoivat että jos kaikilla olisi ollut aseet olisi ampuja tapettu ennen kaikkia murhia. He myös ajavat asiaa että opettajat kantaisivat aseita tunneilla ja koulussa. Tämä on tulevan kuukauden polttavin asia täällä ja jakaa päättäjät kahtia. Siinä sitten tuli seurattua uutisia ja valvottua sekä muutama lasillinen viiniäkin maistui.

Lauantaiaamuna 15.12.2012, heräsin vasta kello 09.00 ja suuntasin kohti koulua ja etsin tietokoneella Googlen reittiohjeita eri nähtävyyksiin. Aikaa taas meni ikuisuus sitä tehdessä, mutta tuli tulostettua ajo-ohjeita kuvineen. Kello 17.00 koulun tietokoneluokka sulkeutui ja minut hätyytettiin pihalle, hyvä näin, sillä kämpän siivous oli perjantaina jäänyt kummasti tekemättä. Aloin siis luututa lattioita ja pyyhkiä pintoja, kahdeksalta olin valmis ja suuntasin bussipysäkille. ( Lentokentälle menee kerran tunnissa bussi, mutta sinne ei saa ottaa matkatavaroita eli sopi minulle hyvin.) 

Terminaaliin päästyäni katsoin Los Angelesin lennon tuloportin ja jäin odottamaan autovuokraamon bussia. Kohtapuoliin bussi jo saapuikin ja kuski ihmetteli ääneen että missä matkatavarani olivat. Kerroin hänelle hakevani auton ennakkoon. Autonvuokraamossa tarkistettiin kaikki liput ja laput sekä yritettiin myydä lisävakuutuksia sekä isomman luokan autoa. Sain sieltä myös ajo-ohjeet kaupunkiin, vaikka ajoinkin toista kautta asunnolle. (Emme löytäneet tienhaaraa, josta olisi pitänyt kääntyä, mutta tunnistin toisen reitin ja näin sujuvasti löysimme perille.)
Tarkoitukseni oli jäädä odottamaan koneen saapumista, mutta saapuessani terminaaliin Mari jo siellä iloisena odotti matkalaukkujaan.  Kaikki siis meni paremmin kuin hyvin. Kämpillä turistiin vielä hetki ja sitten väsymys sai vallan. 

Sunnuntaiaamuna lähdimme kävelemään ympäri Waikikia ja Ala Moanaa. Kiersimme kaikissa minun mielestäni parhaissa kaupoissa. Kävelimme, juttelimme ja teimme ostoksia. Päätimme myös että teemme itse osan aterioista täällä (tosin ruokakauppojen sijainnit ja mitä mikäkin ketju tarjoaa, ovat minulle iso kysymysmerkki, täytyy nekin katsoa netistä.)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti