torstai 27. joulukuuta 2012

22.12.2012 Diamond Head kraatterille kävely


Lauantaiaamuna 22.12.2012 Mari herätti minut kahdeksalta. Juttelimme talonmiehelle ja kirjoitin pikaisen viestin blogiini. Prepaid puhelinkorttini vaati latausta ja vuokraemännälle soitto jäi iltaan.( Lisärahaa voi ladata luottokortilla, elektronisella shekillä tai kaupasta ostetulla koodilla. Turvallisuussyistä käytän jälkimmäistä, tosin vain suurimmat kaupat myyvät puhelinkortteja.)

Jottei koko päivä menisi hunningolle, lähdimme kohti Diamond Head - kraatteria (Le’ahi), joka noin 300 000 vuotta sitten purkautui ja kraatterin koko on noin 350 eekkeriä.

Itse polku oli paljon helpompi kuin edellinen Koko Head. Matka oli 0,8 mailia (1,3km) yhteen suuntaan ja korkeus vain 560 jalkaa eli 171metriä. Rappusia vain parisen sataa. Paikka oli turistien suosima ja parkkipaikan saimme hieman kauempaa.( Aukioloaika 06 - 18.00.) Sisäänpääsy kävelijöiltä oli dollari henkilö ja autolta viisi (nyt siis säästimme automaksun). 


 Jonoja oli niin kävelijöiden kuin autoilijoiden puolella
 Kraatterissa oli puistomaista



 Polku sopi pienillekin
rappuja, tosin vaikeampi reitti valittuna
 polku meni kiven sisälläkin
 kraatteria
 uhkarohkeita
 huipulla

Huipulta oli mahtavat maisemat

 armeija on "läsnä" kaikkialla saarella,eli joku torjunta/tarkkailupiste oikealla
 köyhällistön omakotitalo
 tarkkailupiste vasemmalla
 maisemaa

Sieltä päästyämme näimme kivan kaktuspuiston ja otimme valokuvia. Sitten menimme ruokakauppaan ja illalla asunnolla Mari valmisti makaronilaatikkoa meille. 

Suihku ei vieläkään toiminut ja soittaessani vuokraemännälle taisi kello olla jo paljon, joten en saanut häntä kiinni. Illalla menimme taloyhtiön uima-altaalle uimaan ja suihkuun. Sunnuntaina23.12.2012 kohti North Shore ja aaltoja.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti