maanantai 24. joulukuuta 2012

Vähän joulutunnelmaa


Kävimme varaamassa jouluruokailun, paikkaa emme tienneet, mutta halusimme kauniin maiseman. Kuulimme että Sheraton hotellissa olisi ravintola hotellin ylimmässä kerroksessa. Kävimme tietysti ensin ”väärässä” Sheratonissa . Tosin siellä Sheraton Princess Kaiulani näimme upean piparkakkukaupungin.
Piparkakku kaupungista vastaa Princess Kaiulani executive chef Ralf Bauer  (saksalainen pääkeittiömestari tai keittiöpäällikkö) . Lehdestä luin että rakentaminen aloitettiin kesällä ja sen rakentamiseen meni yli 800 tuntia. Tekoon käytettiin 250 gallonaa sokerikuorrutusta, 150 pounds tummaa suklaata, 50 pounds valkoista suklaata ja 90 levyä piparkakkutaikinaa. Vuosittain piparkakkumaailma rakennetaan uudelleen ja lisätään jotakin mielenkiinnon ylläpitämiseksi, korkeutta siinä on 14,5 jalkaa ja 24 jalkaa leveä ettei se ihan jokaisen olohuoneeseen mahtuisi. Siinä näkyy Havaijin maamerkit Kawaiahao kirkko, Mission Houses (lähetystyöntekijöiden muinaiset asunnot), Moana Surfrider, Iolani Palace ja Aloha Tower. Euroopasta piparkakuksi on kelvannut Sveitsin Alpit ja saksalainen kaupunki, josta kokki on kotoisin ja saksalainenlinna. Tänä vuonna lisää tuli Eiffelin torni, Tower Bridge ja japanilainen pagoda. 
Santa’s gingerbread village  www.princess-kaiulani.com







Hiekkalinnako?
 Varasimme jouluaatoksi ruokailun Top of Waikiki ravintolasta
top of waikiki


Perjantaina 21.12.2012  tarkoituksenamme on mennä joko kävelemään tulivuoren kraatterille tai sitten uimaan valaiden ja delfiinien sekaan. Kaikki riippuu säästä ja jos eläimet suvaitsevat näyttäytyä meille sinne saapuessamme.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti